Kies voor een energiezuinig systeem voor luchtbehandeling

Met een goed geïsoleerde woning kan u veel besparen op energie. Alle kieren en spleten zijn hiermee gedicht, zodat de warmte niet kan ontsnappen.

Vergelijk prijzen voor vochtbestrijding

Jammer genoeg, kan daardoor ook geen frisse lucht meer naar binnen en kan de slechte binnenlucht niet meer naar buiten.

Daarom is naast een goede isolatie, ook een degelijke en gecontroleerde woningventilatie nodig.

Een gecontroleerde luchtbehandeling is ook nodig om de luchtvochtigheid binnen de perken te houden.

Een te hoge luchtvochtigheidsgraad wordt vaak verkeerdelijk aan te veel isolatie geweten.

Dit is echter een ernstig misverstand want te veel condensatie is vooral het gevolg van een gebrekkige ventilatie.

Schadelijke gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid

Vandaag woont 60% van de bevolking in een huis dat onvoldoende is voorzien van een goede luchtbehandeling. Daardoor is de binnenlucht vaak twee maal zo vuil als de buitenlucht. Een te veel aan condensatie is de grote boosdoener voor zowel gezondheidsproblemen als schade aan uw huis.

  • Schade aan uw woning

Naast verschillende gezondheidsproblemen veroorzaakt een te hoge luchtvochtigheid op termijn ook schade aan uw woning. De zichtbare effecten uiten zich in houtconstructies die beginnen te rotten, behang dat loskomt aan de hoeken van de kamers, verflagen die loskomen en schimmelvlekken op de wanden.

  • Schade voor uw gezondheid

Schimmels, zwammen en bacteriën op de muren gedijen het best bij een luchtvochtigheid van 65%. Deze micro-organismen scheiden toxische stoffen af die schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Schimmels produceren vluchtige stoffen zoals alcoholen en ketonen. Niet zozeer hun muffe geur, maar wel de toxische stoffen zelf, zijn verantwoordelijk voor symptomen als chronische hoofdpijn en irritaties aan keel en de neusslijmvliezen. Gevoelige mensen krijgen snel last van infecties van de ademhalingswegen, zoals bronchitis en sinusitis, en ontwikkelen astma en andere chronische aandoeningen.

Haal ons in huis en adem weer frisse en gezonde lucht in

We hebben een jarenlange professionele ervaring in luchtbehandeling.

Met een goed ventilatiesysteem zuigt u frisse lucht aan, voert u zowel vuile lucht als het te veel aan vocht af naar buiten, beperkt u een te hoge luchtvochtigheid en zorgt u dat er zo weinig mogelijk energie en warmte verloren gaat.

Mechanische ventilatie met warmterecuperatie is hiervoor de meest ideale vorm van luchtbehandeling omdat ze tegelijk ook energiezuinig werkt.